Infoavond & wandelingen Put van Rauw

We bouwen de Put van ‘t Rauw uit tot een unieke plek waar we recreatie en natuur met elkaar verzoenen. Kom je naar de infoavond of begeleide wandelingen?Terug naar overzicht

15 juni 2022 | 19u00

Start

26 juni 2022 | 16u30

Einde
Delen

Wat?

De Put van ‘t Rauw uitbouwen tot een unieke toeristische trekpleister waar recreatie en natuur met elkaar verzoend worden. Dat is de gezamenlijke ambitie van het gemeentebestuur, Natuurpunt, Sibelco, Sunparks Kempense Meren, het Zilvermeer, Stuifzand, Toerisme Provincie Antwerpen én de dorpsgemeenschap van Rauw. Elke partner vormt daarbij een onmisbare schakel in het verhaal. 

In samenwerking met ons Regionaal Landschap starten we in juni een participatietraject onder de slagzin ‘Dromen over de Put van ‘t Rauw’. Doorheen een infoavond, een expo en gegidste wandelingen vernemen we graag jouw dromen over de Put van ‘t Rauw. Al deze ideeën moeten leiden tot een sterk en evenwichtig actieplan waarbij alleen maar winnaars zijn.

Wat ooit heide en - later – dennenbossen waren, is nu een prachtig meer van maar liefst 133 hectare. Wandelen rond de Put van ‘t Rauw is een unieke ervaring. Op deze lus van 8 kilometer val je van de ene verbazing in de andere. Verbluffende vergezichten over het grootste binnenmeer van Vlaanderen, een leuk zandstrand met een strandbar, een uniek stukje Kempense natuur met grazende hooglandrunderen, een prachtige dreef, de betoverende tuin van ’t Kristallijn, stukjes spontaan heidelandschap,…

Het potentieel van deze wandeling is enorm, misschien zelfs vergelijkbaar met bekende wandellocaties die qua aantrekkingskracht de regiogrenzen overschrijden. Denk daarbij maar aan de Slapende Reus in Kasterlee, de Hoge Venen, de fruitboomgaarden in Haspengouw, Terhills in Maasmechelen of de Avonturenberg in Beringen. Om dit toeristisch topniveau te bereiken, is er evenwel nog heel wat werk aan de winkel.

 

 

Praktisch

  • Op woensdag 15 juni geven we om 19 uur de aftrap met een boeiende infoavond in ontmoetingscentrum Hof van ’t Rauw. Je verneemt alles over het project, maar ook boeiende weetjes over de geschiedenis van de put.

  • Op zaterdag 25 juni of zondag 26 juni kan je deelnemen aan één van de gegidste wandelingen rondom de volledige put. Het zijn in totaal drie wandelingen. Deelname is gratis. Je schrijft hiervoor tijdig in via gemeentemol.be/dromenoverputvanrauw.

 

Weet jij knelpunten of heb je leuke ideeën?

Het participatietraject loopt tot en met de zomervakantie onder de slagzin ‘Dromen over de Put van ‘t Rauw’ en bestaat uit verschillende initiatieven. Bedoeling is om zoveel mogelijk bestaande knelpunten in kaart te brengen én creatieve ideeën te verzamelen. We nodigen onze inwoners en toeristische partners daarbij vooral uit om zelf de unieke plekjes rond de Put van ’t Rauw te ontdekken.

 

In de loop van juni kan je terecht op gemeentemol.be/dromenoverputvanrauw