Interview met onze stagiaire Lotte

Studente Lotte vertelt over haar stage rond voedselbossen.Terug naar overzicht
Delen

Dag Lotte, fijn dat je tijd wil maken voor een interview!

Vertel eens: welke studie volg je momenteel en waar?

Ik studeer Agro- & Biotechnologie met specialisatie Milieubeheer aan de Thomas More-Hogeschool.

 

Waarom koos je voor deze studie?

Ik heb deze studie gekozen omdat ik graag meer wilde weten over hoe het landschap is ontstaan en hoe dat dit in elkaar zit. Bovendien is dit een richting waar je nog veel kanten met uit kan. Ik vind het enorm interessant dat je zowel natuur- en bosbeheer krijgt als ook vakken zoals ruimtelijke ordening. Daarnaast is het ook een fijne richting met leuke medestudenten en enthousiaste docenten.

 

Waarom koos je voor een stage bij RLKGN?

Ik heb ervoor gekozen om mijn stage bij RLKGN te lopen omdat dit een organisatie is die zowel grote als kleine projecten uitvoert op lokaal en regionaal niveau. Daarnaast wilde ik graag mijn eigen regio nog beter leren kennen aangezien dat ik een rasechte Kempenaar ben. Bijleren over wat er speelt in de Kempen op landschappelijk niveau vind ik enorm interressant.

 

Welke taken voer je uit binnen je stage?

Binnen mijn stage ben ik vooral bezig met het project Lekker Eetbaar Groen. Dit project gaat over het introduceren van voedselbossen in de Kempen. Specifiek ben ik hiervoor een plantenlijst aan het samenstellen van plantensoorten die geschikt zijn voor onze typische kempische zandbodem.

 

Wat vond je het fijnst aan je stage?

Het samenwerken met de vele collega’s aan verschillende projecten was zeer leuk. Zo heb ik verschillende thema’s kunnen ontdekken en de werking van een regionaal landschap leren kennen. Daarnaast vond ik de teamsfeer echt fijn. Als je ergens op een moeilijkheid stoot, staat iedereen klaar om je te helpen.

 

Waarom zou je een stage aanraden bij RLKGN?

Ik kan een stage bij het RLKGN enorm hard aanraden. Je komt terecht in een team van gemotiveerde mensen die allemaal zeer veel kennis bezitten over hun vak en die hun kennis ook willen overdragen. Daarnaast krijg je de kans om mee te werken aan projecten die de Kempen nog mooier zullen maken.

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Eenmaal afgestudeerd, wil ik graag beginnen met werken om nog meer bij te kunnen leren over het landschap en de natuur in de Kempen. Daarnaast wil ik in de verre toekomst zelf meer gaan doen rond voedselbossen en eventueel zelfs mijn eigen voedselbos aanleggen!

 

Super, bedankt en nog veel succes, Lotte!

 

 

Wie?

Naam: Lotte Smets

Leeftijd: 22 jaar

Woonplaats: Kasterlee

Hobby’s: korfbal en wandelen

Functie: stagiaire landschap (voedselbossen) bij RLKGN