Interview met onze stagiaire Silke

Studente Silke vertelt over haar stage als landschapsontwerper.Terug naar overzicht
Delen

Dag Silke, fijn dat je tijd wil maken voor een interview!

Vertel eens: welke studie volg je momenteel en waar?

Ik volg de Banaba Landschapsontwikkeling in het KASK aan de HoGent.

 

Waarom koos je voor deze studie?

Na mijn Bachelor Toegepaste Architectuur wilde ik graag meer leren over het breder plaatje van het landschap. Bij architectuur is een bepaald perceel belangrijk, maar er werd geen onderzoek gedaan naar het ruimere landschap waarin dit perceel gelegen is. Ik wilde ontdekken hoe je het landschap kan lezen en welke rol architectuur heeft in heel het landschap. De richting gaf me meer inzicht in een toekomstvisie voor landschap en dit in samenhang met architectuur.

 

Waarom koos je voor een stage bij RLKGN?

Het Regionaal Landschap heeft grootschalige projecten die verschillende gebieden en gemeentes overschrijden. Ze hebben zeer gevarieerde themaprojecten waar ik veel kan bijleren. Ik koos specifiek voor Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete om mijn kennis van de Kempen te vergroten. Zo leer ik mijn eigen streek beter kennen op landschappelijk niveau.

 

Welke taken voer je uit binnen je stage?

Mijn takenpakket is zeer gevarieerd: toekomstgerichte visualisatie van projecten, ontwerpen aan projecten, onderzoeken van terreinen, … Het werkveld is hierdoor ook zeer gevarieerd. Ik kan bureauwerk goed combineren met terreinbezoeken, een fijne afwisseling!

 

Wat vond je het fijnst aan je stage?

De verscheidenheid aan projecten: elk project heeft iets uniek om aan mee te werken. Ook de terreinbezoeken om het landschap meer te begrijpen. Door het landschap te ervaren als bezoeker, kreeg ik enorm veel inspiratie voor ontwerpen.

 

Wat vond je moeilijk?

De opstart van een stage is altijd een moeilijke start, maar je leert hier zeer snel bij. Ook leren werken met GIS ging aanvankelijk wat moeizamer.

Waarom zou je een stage aanraden bij RLKGN?

Het is geen alledaags kantoorwerk, want er staan ook heel wat terreinbezoeken op mijn planning! Ideaal voor mensen die graag buiten zijn. Het is een zeer gevarieerde stage. Voor studenten die van veel verschillende thema’s (landschap, erfgoed, biodiveriteit, recreatie, landbouw, ...) willen proeven, is deze stageplaats ideaal!

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Na dit jaar is het studentenleven voor mij afgelopen. Momenteel heb ik nog geen idee waar ik ga terecht komen, maar ik kijk er alvast naar uit om aan mijn professionele carrière te beginnen!

 

 

Lees het interview met stagiaire Lotte

Wie?

Naam: Silke Nuyts

Leeftijd: 23 jaar

Woonplaats: Mol

Hobby’s: wandelen, tennis en animator bij Sunparks Kempense Meren

Functie: stagiaire landschap bij RLKGN

(Intussen heeft Silke zelfs een vervangingscontract!)