Opening struinnatuur en nieuwe infobakens Kempense Heuvelrug

Begin oktober openden we met stad Herentals en de landschapsgidsen een nieuwe 'zone Struinnatuur'.Delen

Over

Op zondag 1 oktober, onder een stralende najaarszon, verzamelden fervente en occasionele wandelaars voor de start jaarlijkse winterwandelingen in Herentals.

Deze editie startte met de opening van de 'zone Struinnatuur' door schepen Stefan Verraedt. In een breed partnerschap werken we samen met Stad Herentals aan landschapsherstel zodat het reliëf, de bosrijke omgeving en de open zandplekken opnieuw een avontuurlijk geheel vormen voor mens, natuur en dier.

In de zone Struinnatuur, het gebied rond de Toeristentoren, moedigen we wandelaars en gezinnen met kinderen aan om van de paden af te wijken, te ravotten en de bossen te ontdekken. De Heuvelrug zit boordevol oude verhalen en goed bewaarde sporen uit het verleden. Daarom werkten de Herentalse landschapsgidsen een nieuwe landschapswandeling uit, waarbij je onderweg letterlijk en figuurlijk stil staat bij de geschiedenis en het ontstaan van enkele bijzondere plekken. Denk maar aan de paraboolduin, Papenkelders of Grote Springberg. Zo krijgen de verhalen van onze voorouders (zoals de Oude Belgen) ook een plek in het speelse aanbod voor kinderen.
 
De huidige landschapswerken aan de Heistraat focussen op duin- en heideherstel. Later dit jaar zal er opnieuw gewerkt worden aan de Heistraat: het wegdek wordt onthard om te zorgen dat het water en zand niet afstroomt maar ter plekke in de bodem dringt.

We plaatsten ook nieuwe infobakens om bezoekers te informeren over het gebied.
 
© Collega Els Oostvogels en schepen Stefan Verraedt openen de nieuwe zone Struinnatuur
© Landschapsgids Jos Gysels vertelt over de nieuwe landschapswandelingen

Contact

katrin.vandenbosch@rlkgn.be
Project verantwoordelijke Kempense Heuvelrug