Nieuwe parking Landschap De Liereman

Op vraag van gemeente Oud-Turnhout en Natuurpunt werkten we aan een nieuwe parking voor Landschap de Liereman.Terug naar overzicht
Delen

Landschap De Liereman is een populaire plek voor wandelaars en fietsers. Dat zorgde bij de vorige parking - vlak naast het bezoekerscentrum - wel eens voor overlast. Op vraag van gemeente Oud-Turnhout en Natuurpunt werkten we daarom mee aan een nieuwe parkeerlocatie!

Waarom de parking verplaatsen?


De oude parking lag vlak naast het bezoekerscentrum, waardoor er veel verkeer passeerde. Dit zorgde voor weinig rust. Voortaan plaats je je auto op de nieuwe parking tussen het recyclagepark en PVT De Liereman.
 
 
Dankzij een nieuwe parking....
 
  • ... Is de speelzone veel groter en veiliger voor kinderen.

  • ... Is er meer rust rond het bezoekerscentrum. Een terrasje doen is veel aangenamer zonder passerende auto's.

  • ... Geven we de oude opnieuw aan het landschap. Zo vormt de omgeving weer één geheel.

 

© Regionale Landschappen
© Regionale Landschappen

Handig om te weten:

  • De parking heeft een even grote capaciteit, is beter bestand tegen plassen en modder, én is voorzien van vier nieuwe parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanaf de nieuwe parking wandel je via een nieuwe wandelweg naar het bezoekerscentrum.

  • Fietsers kunnen hun fiets nog steeds parkeren aan het bezoekerscentrum. Vrijwilligers zorgden daar voor drie extra fietsenstallingen.

  • Om de verkeerstoestroom naar de nieuwe parking in goede banen te leiden, kondigen we met verkeersborden de gewijzigde verkeerssituatie aan. Daarnaast werd er een (voorlopige) wegversmalling aangelegd.

  • De oude parking werd afgesloten en wordt de komende maand(en) omgetoverd tot (speel)natuur. Dankzij de nieuwe parking en een bebordingsplan kan onnodig verkeer gemeden worden uit het natuurgebied.

 

 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van 'Natuur in je Buurt' van Agentschap voor Natuur en Bos, de medewerking van PVT Campus De Liereman en in samenwerking met PVT Campus De Liereman, gemeente Oud-Turnhout en Natuurpunt De Wulp en BC De Liereman.