Dromen over Put van RauwDelen

Een unieke plek waar we recreatie en natuur met elkaar verzoenen

De Put van ‘t Rauw is één van de grootste meren in Vlaanderen waar je schitterende vergezichten hebt en kunt genieten van de zalige rust. Het is zowel een landschappelijk als historisch waardevol gebied en het meer heeft een groot toeristisch-recreatief belang.

 

De Put van ‘t Rauw uitbouwen tot een unieke ‘plek’ waar recreatie en natuur met elkaar verzoend worden. Dat is de gezamenlijke ambitie van gemeentebestuur Mol, Natuurpunt, Sibelco, Sunparks Kempense Meren, het Zilvermeer, Stuifzand én de dorpsgemeenschap van Rauw. Elke partner vormt daarbij een onmisbare schakel in het verhaal. Als Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete mogen we zowel het participatietraject als de landschappelijke inrichting op ons nemen. 


Recent keurde provincie Antwerpen het PDPO-dossier ‘ZAND – WATER – NATUUR: Put van Rauw, een landschap om te beleven’ goed. Met deze investeringssubsidie kan de gemeente de komende periode verder inzetten op het ontwerp en realiseren van de belevingswandeling voor kinderen, de storytelling bij de lange wandellus, ontwerp van rust en belevingsplekken en het ontwerp en de realisatie van de onthaalpoort in Rauw-centrum.