Subnavigatie

Over onsDelen

Over ons

Als Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete zijn wij sinds 2009 het hart, het hoofd en de handen van de Kempen.

HART

We willen onze inwoners warm maken voor het unieke Kempengevoel en de eigen streekidentiteit.

HANDEN

Met onze eigen expertise én die van onze partners gaan we samen voor constructieve en duurzame projecten. Dit om het landschap, de biodiversiteit, de natuur, de recreatie en ons erfgoed te blijven versterken.

HOOFD

We steken zelf de handen uit de mouwen om via talrijke terreinrealisaties de Kempen nog mooier te maken!

Onze organisatie werd opgericht in 2009, en is sindsdien één van de 16 regionale landschappen in Vlaanderen. Binnen provincie Antwerpen zijn we actief met 4 Regionale Landschappen. Ons Regionaal Landschap werkt in hartje Kempen, met een kantoor in Oud-Turnhout.

 

Bovendien staan we er niet alleen voor. We zijn een samenwerkingsverband tussen overheden (gemeenten, provincie, Vlaanderen) en middenveldorganisaties uit de sectoren natuur, landbouw, toerisme en recreatie, jacht en erfgoed realiseren we concrete projecten om de streek mooier, biodiverser en toegankelijker te maken. 

 

Zo plantten we met de regionale landschappen in 2021 zo’n 120.000 m2 nieuwe houtkanten, 70 kilometer hagen en heggen, 237 hoogstamboomgaarden, groeven we 124 nieuwe poelen en onderhielden we 459 kilometer aan trage wegen en 94 hectare aan bermen. Daarnaast werken we aan grotere gebiedsgerichte projecten om met alle betrokken tot een gedragen landschapsvisie te komen en ze vervolgens ook (mee) uit te voeren. Denk maar aan onze projectwerking rond de Kleine Nete of de Kempense Heuvelrug.

Ons werkingsgebied

"Samen voor meer kwaliteitsvolle landschappen,
geïnspireerd door het verleden en klaar voor de toekomst."